СРЕЩА ПО ПРОЕКТА BSB552 RedMarLitter В ТБИЛИСИ, ГРУЗИЯ

Намаляване на шрифта - | Нормален | Увеличаване на шрифта +

В рамките на проекта „BSB552 – Иновативни техники и методи за намаляване на морските отпадъци в крайбрежните зони на Черно море – RedMarLitter“ на Съвместната оперативна програма „Черноморски басейн 2014-2020“ (ENI CBS BSB 2014 – 2020), на 20-22 юли на текущата година се проведе среща в комбиниран формат, с участието на партньорските организации-„Фондация Виа Понтика” и Община Бургас (България), Университета Овидий (Румъния) и Тбилиският държавен университет „Иване Джавахишвили“, Грузия .

Направен бе цялостен анализ на дейностите, реализирани през отчетния период в обхвата на проекта. Партньорите представиха отчетите за извършените работи.

Срещата беше открита с приветствено слово и поздрави от ръководителя на екипа на ТДУ, Какабер Билашвили,  Давид Буджиашвили – директор на Департамента за координация на помощта от ЕС и секторната интеграция при Министерството на външните работи на Грузия и  Весна Балтина-заместник-кмет на Община Град Бургас.

Освен това, в съответствие с инициативата на ЕС за Черноморско синергийно действие, бяха представени проекти с подобна тема (морски отпадъци), които се провеждат в Грузия, подкрепени от Програма BSB 2014-2020 (изпълнители: Кметството на Кутаиси, Съюз на учените в Имерети SPECTRI, Асоциация „Civitas Georgica ”) от Кетежан Цкхаиа и Тамар Мосешвили – учени от Имерети и Мамука Гвилава -Сдружение „Civitas Georgica” (в рамките на сесията – Сътрудничество с други проекти на JOP BSB в рамките на инициативата на ЕС за Черноморско синергийно взаимодействие и добри практики,-проекти, посветени на проблеми за намаляването на морските отпадъци, изпълнени по съвместната оперативна програма „Черноморски басейн 2014-2020 ”в Грузия.
По време на следващите заседания бяха представени резултатите от работата, извършена от външни експерти г -жа Нино Мачитадзе и г -н Демури Деметрашвили.

Мерките и действията за опазване на морската среда, прилагани от Община Бургас, бяха представенини от г-жа Весна Балтина-заместник-кмет на Общината на град Бургас.

Участниците в срещата споделиха своите най -добри практики за изпълнение на проекти и разработиха плановете за бъдещото сътрудничество.

 

Последно обновена на 31 юли, 2021

Споделете в:

Още новини