ИНИЦИАТИВА „ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА МОРЕТО В МОЯТА СТРАНА“

Намаляване на шрифта - | Нормален | Увеличаване на шрифта +

Фондация “Виа Понтика” се включва в инициативата на Европейската комисия “Европейски ден на морето в моята страна” по повод Европейски морски ден 2021г

На 20 май отбелязваме Европейския ден на морето. Обявяването му е сред ключовите инициативи на Интегрираната морска политика на ЕС, стартирана през 2007 г. Денят на морето среща заинтересовани лица от бизнеса и гражданското общество, професионално ангажирани с морската политика, както и журналисти от целия ЕС и извън него за обсъждане на широкия кръг въпроси, свързани с интегрираното морско управление, новите технологии, производството на енергия, морското пространствено планиране, системите за морско наблюдение и др.

Инициативата “Европейски ден на морето в моята страна” е важна част от дейностите по повишаване на осведомеността и насочване на общественото внимание към темите, свързани с морето, които през последните години разширяват своя мащаб и набират все по-голяма популярност.

По този повод Фондация “Виа Понтика” организира два Информационни дни под надслов “Да спасим Черно море от отпадъци”, които ще се проведат на 21.05.2021г пред Експозиционен център “Флора” в Морската градина на гр. Бургас и 22.05.2021г пред Културен център “Морско казино”, гр. Бургас.

ФБ – https://fb.me/e/BTE9tXQk

Последно обновена на 26 юли, 2021

Споделете в:

Още новини