ПАРТНЬОРСКА СРЕЩА ПО НАПРЕДЪКA НА ПРОЕКТА REDMARLITTER

Намаляване на шрифта - | Нормален | Увеличаване на шрифта +

Поредна партньорска среща бе организирана на 30 ноември 2020. Първоначално бе планирано събитието да се състои в Румъния, но поради ситуацията с КОВИД-19, бе взето решение да се проведе онлайн, чрез платформата Webex.

По време на събитието 14 –те участника обсъждаха напредъкът по проекта, изпълнените дейности през втората година на проекта, както и възможностите за популяризиране на проекта. Разисквани бяха също начините, по които посочените дейности сe повияват от пандемията. Дискутирани бяха и възможностите за осигуряване на устойчивост на проекта, както и организирането на Финалната конференция, която следва да бъде адресирана към основните заинтересовани страни, но и да не бъде ограничена само до участието на представители на академичните среди.

Срещата  бе открита от Ралука Трандафир – доктор на науките, доцент, заместник-ректор на  Университета в Констанца,отговарящ за разработването и прилагането на финансовата стратегия и за проекти от европейски фондове, Национален координатор.

„Някои аспекти по отношение на биологичното разнообразие на румънското черноморско крайбрежие“ представи Самаргиу Мануела, доктор на науките, професор в Университета на Констанца.

След нея доклади изнесоха също Михаела Кандеа от НПО-Mare Nostrum и Анка  Георге от същата неправителствена организация.

Работната сесия на срещата включи Преглед на действията, сроковете и резултатите от проекта Red Mar Litter”, в който участие взеха:

  • Фондация Via Pontica
  • Община Бургас
  • Университет „Овидий“ в Констанца
  • Тбилиски държавен университет (Джавакашвили)

 

След това партньорите обсъдиха задълбочено актуализация на плана за управление на проекти, административни и финансови въпроси, план и програмиране на работата, която остава да се извърши и други бъдещи действия

.

Последно обновена на 16 януари, 2021

Споделете в:

Още новини