ПРОЛЕТНОТО ПОЧИСТВАНЕ НА БУРГАС СЪС СЪБРАНИ 780 КУБ. М. ОТПАДЪЦИ

Намаляване на шрифта - | Нормален | Увеличаване на шрифта +

Директорът на Дирекция „Околна среда”към Община Бургас Павлин Михов съобщи, че около 780 кубични метра отпадъци са събрани към момента по време на пролетното почистване.

По думите му  засега е извършено основно почистване в районите на жилищните комплекси „Изгрев“, „Славейков“, „Зорница“, „Лазур“ и „Братя Миладинови“.

„Към настоящия момент можем да кажем, че пролетното почистване, което започнахме към средата на месец март, върви по график и до момента няма никакво закъснение по почистване на набелязаните места. Вероятно неблагоприятните метеорологични условия през тази седмица ще ни забавят малко, но всичко, което сме предвидили в програмата, ще бъде свършено, дори и с малко закъснение“, отбеляза Михов. В момента екипите работят на територията на ж.к. „Меден Рудник“ и прилежащите му зони, като там се извършва почистване и на местности, които са в покрайнините на комплекса – „Бялата пръст“, „Боровата горичка“ и други. „Междувременно върви и почистване на замърсени терени в землищата на съставни селища и квартали.

До момента сме приключили дейностите в кварталите Крайморие, Сарафово, Черно море, Ветрен, Банево и Минерални бани, както и в селата Твърдица, Димчево и Маринка“, каза още Михов.

Той добави, че тази седмица екипите ще започнат дейности по почистване на районите в кв. Лозово, село Братово и село Равнец. „Почистени са и местностите „Черниците“, „XI-та шахта, вилна зона „Росенец“, пътните отсечки Бургас- кв. „Горно Езерово“, Бургас – м.с. „Черно море“,Бургас – кв. „Ветрен“ и други“, каза още Михов. По думите му по време на това пролетно почистване са били събрани около 8 тона излезли от употреба гуми, които са били изхвърлени в езерото „Вая“.

Последно обновена на 27 юли, 2021

Споделете в:

Още новини