ДНИ НА ВЛАЖНИТЕ ЗОНИ БУРГАС 2020

Намаляване на шрифта - | Нормален | Увеличаване на шрифта +

На 07.02.2020, в Експозиционен център „Флора“ Бургас, Фондация „Виа Понтика“ съвместно с Община Бургас и РИОСВ Бургас откри Дни на влажните зони 2020. В качеството си на пълноправен член на Wetlands International и в координация с Рамсарската конвенция, по повод 2 февруари – Световния ден на влажните зони, Фондацията организира всяка година кампания за повишаване на осведомеността за значението на биоразнообразието на влажните зони. Темата за 2020 година е „Влажни зони и биологично разнообразие“.

Тази инициатива съвсем успешно допълва дейностите предвидени по друг проект на фондацията свързан с „Иновационни техники и методи за намаляване на морските отпадъци в крайбрежните райони на Черно море“ . Проектът RedMarLitter BSB 552 се реализира по приоритет  2.2. „Повишаване на осведомеността и съвместни действия за намаляване на речните и морски отпадъци“ на съвместна оперативна програма „Черноморски басейн 2014-2020“.

Като колектив оценяваме високо възможността да подхождаме към проблема със замърсяване на водните басейни от различна перспектива и се радваме да бъдем част от неговото минимизиране и решаване. С допълващите инициативи, които предприемаме, успяваме да изградим комплексен подход и да достигнем много по-широка аудитория в мисията си за по-чисто Черно море.

Последно обновена на 13 февруари, 2020

Споделете в:

Още новини